Båttur på Nordsjø – og minneverdig overnatting | Vic Hotell
47 35 56 98 00

Båttur på Norsjø – og andre aktiviteter

En av de mest kjente innsjøene i Telemark er Norsjø. Navnet kommer av gammelnorsk, og betyr smal eller trang. Videre er Norsjø en sentral del av Telemarkskanalen – vannveien mellom Skien og Dalen i Telemark. En båttur på Norsjø er en ettertraktet aktivitet, både vår og sommer. Ankommer du med båt til Norsjø, er det en smal sak å finne et sted å ankre opp og legge til kai for overnatting.

Båttur på Norsjø – eller Norsjø fiske

I sesongen juni til august kan du delta på et sagnomsust, historisk seilas med båten MS Telemarken. Turen går fra Norsjø og slusingen starter på Ulefoss. Båten har avgang daglig i tidsrommet 26.juni til 13.august. Telemarkskanalen gir deg som passasjer en variert naturopplevelse med alt fra frodige fruktlandskap til mektige Hardangervidda.

Dersom du er mer interessert i å prøve fiskelykken kan Norsjø tilby et artsrikt fiskesamfunn. Her kan du få laks, røye, krøkle, gjedde, abbor, ål og sik på fiskekroken.

Norsjø på sykkel

På sykkel får du anledning til å oppleve det vakre lystlandskapet rundt Norsjø i raskt eller rolig tempo. Du passerer strender, frodige skogområder, den majestetiske innsjøen og koselige tettsteder. Dette er en fin opplevelse for hele familien.

For småbarnsfamilien

Porsgrunn er et ypperlig valg for reisende familier med små barn. Her har dere en fin base for øyhopping, og dere kan besøke museum som Porselenmuseet, DuVerden Sjøfartsmuseum og Vitensenter.

Oppsøk en hyggelig badestrand ved Norsjø ferieland, der dere også kan ta noen dager i telt rett ved en trivelig badeplass. Med utgangspunkt i Porsgrunn finnes det en rekke aktiviteter som passer tempoet til småbarnsfamilien.

Ulike alternativer

Når du skal på tur, har du også behov for hotell. Porsgrunn har flere overnattingstilbud, men ingen har like stor historiske betydning som Hotell Vic. Vi tilbyr i dag rom som passer akkurat ditt behov:

 • Familierom
  Vårt familierom er en romslig løsning som gir den plassen dere trenger mens dere nyter noen feriedager. Det inkluderer naturligvis frokostbuffe, og også ettermiddagskaffe med kake/scones. Her har du alt du trenger for et komfortabelt opphold.
 • Superior dobbeltrom
  Når du ønsker litt ekstra plass og komfort, er dette rommet som tilbyr sofagruppe og store bad. Du får frokostbuffe, samt ettermiddagskaffe med kake/scones.
 • Standard dobbeltrom
  Mindre bad enn vårt superior dobbeltrom, med litt mindre boltreplass. Du beholder gratis frokost og tilgang til ettermiddagskaffe.
 • budsjett
  Velg et økonomirom – nok plass til å sove, eget bad og en enkeltseng. Også her har du frokost og ettermiddagskaffe inkludert.

Hvorfor velge Hotell Vic

Når du skal velge overnattingsted for deg og samboeren, for vennegjengen – eller for familien – er Hotell Vic i Porsgrunn er godt valg. Byen byr på elveidyll, og et stort utvalg av aktiviteter for store og små. Det er kort vei til innbydende badestrender, det arrangeres sommerfestivaler og du har enkel tilgang på naturopplevelser på land og sjø.