Eidangerfjorden og naturreservat | Hotell Vic
47 35 56 98 00

Eidangerfjorden og spennende naturreservat

Porsgrunn by er del av det tettbygde området som starter i nord med Skien, og som strekker seg ned mot Stathelle i sør. Du vil kunne finne starten av tettbebyggelsen fra bysentrum sør mot Eidanger, og på vestsiden av Eidangerfjorden.

 

Eidanger og Eidangerfjorden

Eidanger er en tettbebyggelse i Porsgrunn kommune, og her finner du blant annet Eidanger kirke bygget på 1100-tallet. Tar du en tur innom kirken kan du se et maleri fra middelalderen av Kristi himmelfart, og du vil også finne gravhauger nær kirken.

 

Eidangerfjorden strekker seg seks kilometer mellom Brevik og Sandøya, inn i Eidanger til Nystrand. Her finner du badeplasser slik som Brønnstadbukta og Røra. Grenland folkehøyskole er også bærer av områdets historiske sus, ved å tidligere ha huset sorenskriver og lensmann sin gård fra 1700-tallet. Som del av å ivareta det historiske Porsgrunn, er også byen opptatt av å ivareta natur og biologisk mangfold på best mulig måte.

 

De viktige naturreservatene

For de som har ønske om å oppleve dyrelivet, byr arealet rundt Eidangerfjorden på flere naturreservat. Formålet med naturreservat er å ivareta og bevare et område som har særlig betydning for biologisk mangfold. Dette er den strengeste formen for områdevern, og inneholder truet, sjelden eller sårbar natur.

 

På et naturreservat er det derav ikke tillat å gjøre noe som kan forringe området, alt for å sikre at det vernes mot ferdsel og oppførsel som kan skade området og dets biologiske mangfold. Vi oppfordrer ale til å følge gjeldene regler når du besøker et naturreservat, eksempelvis Holtsåsen naturreservat.

 

Besøk historiske Porsgrunn

Skulle du heller ha ønske om å utforske det litt mer historiske, kan du i Porsgrunn besøke østsiden, der du finner rådhus og torg. Her vil du også finne småhusbebyggelse som er godt bevart, og kunne besøke Vestre Porsgrunn kirke som ble bygget i 1758.

 

Du finner også flere fredede hus i denne delen av byen, slik som Seylmagerhuset, Lars Christian Hems hus og Den Gamle Toldbod. Med andre ord, et lite innblikk i Porsgrunn før i tida. Ta deg også gjerne en tur opp i Vanntårnet, og få utsikt over hele byen.

 

Overnatting du sent vil glemme

Vil du oppleve Porsgrunn, er Hotell Vic en god base for deg, familien eller vennegjengen. Hotellet har vært et naturlig samlingssted for byen i over 100 år, og det er vår visjon å fortsette å by på gode opplevelser for våre gjester.

 

Visste du at hotellet fikk navnet sitt etter en navnekonkurranse blant Porsgrunn sine innbyggere? Uansett om du er lokal eller besøker fra utenbys, har vi et ønske om å ta godt vare på alle. Vi byr på enkel kveldsmat når du bor hos oss, og er et hotell med badekar.

 

Velkommen til oss

Ønsker du å bo på et hotell med historisk preg, samtidig som det opprettholder en god standard for komfort? Da er Hotell Vic et eksepsjonelt godt valg. Hos oss kan du også holde konferanser og andre større arrangementer.

 

Vi leter alltid etter beste løsning for våre gjester, for å sikre et hyggelig opphold. Om du så har planer om å oppleve Eidangerfjorden eller Porsgrunns bykjerne – vi har plass til deg. Ta kontakt om du har spørsmål eller trenger hjelp til å bestille.

 

Hva skjer i Porsgrunn? Ta turen innom for å se selv!