Opplevelser | Kultur Porsgrunn | Kultur Skien | Hotel Vic
47 35 56 98 00

Unike opplevelser innen kultur (Porsgrunn og Skien)

På utkikk etter kulturopplevelser i Porsgrunn og Skien – enten i form av lyd, lys eller bilde? Vi vet råd.

Kulturhuset Ælvespeilet

Visste du at det hvert år arrangeres flertallige konserter, teateroppsetninger og forestillinger på Kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn? Dette er et allsidig kulturhus, som tilbyr en bred variasjon av sjangre, stiler og innflytelser.

Her kan du treffe på nye band og grupper i startgropen av karrieren, og også følge artister som allerede er godt etablerte. Det finnes også et eget konsept rettet mot barn, kalt Barnespeilet. Det tilbys stor variasjon av kultur- og musikkinnslag, enten du bor i området eller ankommer som besøkende.

PIT – utforskende og lekende

Norges største internasjonale teaterfestival – den finner du i Porsgrunn. Porsgrunn

Internasjonale Teaterfestival, eller PIT, beveger seg rundt i bybildet og har vært arrangert siden 1995. Festivalen finner sted på sommeren, og vil garantert gi deg en uforglemmelig opplevelse so avslutt es med en fest av et fyrverkeri.

Kunsthall Grenland

I 2023 feirer galleriet Kunsthall Grenland sitt 10-års jubileum, som er opptatt av produksjon og formidling av samtidskunst. Her får nye kunstnere plass til sin uttrykksform, samtidig som de mer etablerte utvikler og utforsker kunstens mange uttrykksformer.

Porselensbyen Porsgrunn – og andre museer

Et besøk til Porsgrunn er ikke komplett uten opplevelsen av landets eneste porselensfabrikk, grunnlagt i 1885. Her kan du følge prosessen fra støpning til brenning, og få en omvising i museet. Porselensmuseet er del av Telemark Museum – her kan du også få med deg blant annet Henrik Ibsen museum i Skien, Ulefos Hovedgaard og Kittelsenhuset.

Friluftsopplevelser

I tillegg til det rike kulturlivet som Porsgrunn og Skien byr på, er det en rekke flotte naturopplevelser i området. Ønsker du kanskje en båttur på Norsjø? Telemarkskanalen byr på vakre naturopplevelser dersom sjøbein frister, og strekker seg 105 kilometer fra Skien til Dalen, eller 80 kilometer fra Skien til Notodden.

Om du ankommer i båt finnes det flere steder dere kan oppsøke en rekke forskjellige kulturopplevelser slik som konserter, kunstutstillinger og teater.

Historie og kultur i Porsgrunn – også mens du sover

Det er mye å oppleve i området, og det er vanskelig å få sett alt på kun en dag. Det er derfor en god ide å legge inn planer om overnatting. Porsgrunn er byen hvor du finner det historiske Hotell Vic, som har lang driftstid og forankring i byen.

Her er du sikret en god natts søvn, et godt måltid og en effektiv treningsøkt. Vi har forskjellige romløsninger, og tar også imot større grupper. Kontakt oss for et hyggelig opphold.